News

Featured Project: ASI Signage Completes Donor Board for Buffalo College

This project had several challenges, including the variety of materials and the logistics of installation, ASI says.

This article is from our older website archives. Some content may not be formatted or attributed properly. Please Contact Us if you feel it needs to be corrected. Thank you.
asi_1

Irving, Texas-based ASI Signage Innovations, a maker of interior, exterior and digital signage that specializes in serving the education, government and hospitality markets, announces the installation of a donor recognition wall for the science and mathematics complex at Buffalo State College in Buffalo, New York.

The company worked with the State University of New York College at Buffalo and CannonDesign, a New York-based design firm, on constructing a custom interior donor wall for the Phase II addition to the complex. The vision, according to ASI, was to not only pay tribute to the generosity of the donors who made the space possible but also to the programs within the building, including the work the college’s Great Lakes Center is doing in improving the Great Lakes ecosystem.

The solution consisted of routed wall panels, digitally printed photos, custom illuminated light boxes and dimensional letters. Plywood backers were installed to help ensure a plumb installation on the existing brick wall.

The beginning of the donor wall features digitally printed graphics and dimensional letters that pay homage to the mathematics section of the complex. The main installation features images of the sciences and donor names set within circular frames and arranged together to form the Great Lakes.

The circular “frames” are constructed from varying diameters of PVC. In order to cut and machine the PVC to the correct sizes and wall thicknesses, ASI had to design and fabricate special fixtures to work with their saws and CNC machines. With 100 circles of varying sizes, colors and materials, consolidating the project for transportation and installation required extensive planning and organization, ASI says.

Illuminated light box panels are spaced throughout the design to provide further dimension and “movement.” The locations of the electric leads for the illuminated panels had to be carefully planned and all wires ran before foundation panels were installed on Z-Clips. The Z-Clips allow the panels to be removed if required and the pre-finishing work to be done ahead of time, the company says.

 

 

tony_kindelspire

Tony Kindelspire

Tony Kindelspire is the former digital content editor of Sign & Digital Graphics & WRAPS magazines.

Related Articles

Back to top button